De wandelingen

Onderstaande de routes van elk 20 km lang (en 1 van 14 km!). Alle routes verschillen van elkaar en daarom heb ik geprobeerd de "sfeer" van de routes aan te geven.

De eerste 4 wandelingen kosten € 25,=  p.p. incl. lunch en je bent van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur onderweg met de gids.

 

 

Route 1:
Westkapelle, de kreken en watergangen 20 km

Parkeren en Start: Abraham Calandplein Westkapelle (bij restaurant Kasteel van Batavia)

Deze route voert je langs de vuurtoren, door het bos en langs de uitlopers van de Westkapelse kreek. Daarna volg je de watergangen het platte van Walcheren in. We maken 2 keer gebruik van een trekvlot (spierballen!), voorbij Aagtekerke maken we een draai en na de lunch lopen we via de andere kant weer richting Westkapelle. We komen langs het natuurgebied het Vroon, zien de toppen van de duinen, lopen over de dijk en zien grote zeeschepen voorbij varen. We eindigen bij het monument van de tank op de dijk en lopen via het Polderhuis weer terug naar de start. Op deze tocht leer je van alles over de landbouw, de afwatering, Walcheren onder water in de oorlog, Westkapelle en de ontwikkeling van nieuwe natuur.

 

 

Route 2:
Oostkapelle, de heggen, binnenwegen, buitenplaatsen en het Veerse Meer 20 km

Parkeren en Start: Egelantier (achterzijde Wozoco in de parkeervakken) Oostkapelle

Deze route voert je achterlangs buitenplaats Ipenoord, langs heggen en door weilanden, over het erf van biologisch dynamische boerderij Ter Linde, langs nieuwe natuur, over onbekende paadjes achter Vrouwenpolder en over de dijk met magistraal uitzicht op het Veerse Meer. Ook doen we oude beklinkerde weggetjes als de Lepelstraat aan. Verder lopen we langs een prachtige buitenplaats in het bos. Op deze tocht zoeken we wat meer de beschutting op en zie je contouren van het oude Walcherse landschap en de oude wegen en beplanting terug.

 

 

 

Route 3:

Veere, de kreken, bolwerken, watergangen en Sint Laurens 20 km

Parkeren en Start: parkeerterrein Kraaienestweg (Veerse Bos) Veere

Deze route voert het Veerse Bos uit naar Gapinge, Serooskerke en Sint Laurens. We lopen door de weilanden om Sint Laurens heen en via het oude gehucht Schellach bereiken we de Veerse watergang. We volgen die tot Veere en lopen over de bolwerken om dit prachtige stadje heen terwijl we rechts van ons het Veerse Meer zien. We lopen langs de kreek weer terug naar het startpunt. Op deze tocht veel aandacht voor de dorpen, het mooie stadje Veere, de verdedigingswerken en het (onderschatte!) Veerse Bos.

 

 

 

Route 4:

Poppendamme, Ter Hooge, Hoogelande en Toorenvliedt 20 km

Parkeren en Start: parkeerterrein Mosselkreekstraat Middelburg (basisschool de Stroming)
Deze route voert door park Toorenvliedt, over landgoed Ter Hooge, langs de kapel van Hoogelande en door de gehuchten Krommenhoeke en Poppendamme. Het laatste deel van de route voert langs de prachtige Domburgse watergang.  We zien de mooie kant van Middelburg en aan de andere kant het uitgestrekte land en de duinen bij Valkenisse. Op deze tocht dus veel aandacht voor verdwenen dorpen en mooie oude gebouwen.

 

Route 5:

Middelburg, Veere en het Kanaal door Walcheren 14 km

Parkeren en Start: Oude Veerseweg Middelburg; bij huisnummer 128 100 meter doorrijden en dan linksaf (half verhard) tot aan de dijk bij het kanaal.
Deze kortere route voert vanaf Middelburg langs het kanaal naar Veere, de sluizen en de mooie stad. Langs mooie weggetjes lopen we weer terug door de prachtige natuur.
Deze tocht duurt ongeveer 4 uur (10.00 uur tot 14.00 uur) en kost (incl. koffie/thee en appeltaart) € 15,- Met de ZeelandPas: € 12,- (20% korting).